Seuraava askel

Ku nyt tän blogin alotin, ni ilmottauduin myös kirjoittajakurssille! Oon tainnu sitäki suunnitella kolme vuotta. Se alkaa ens kuussa ja vähä jänskää miten sen kans käy. Koulussa kirjoitustehtävät oli vaikeita ja siksi myös tylsiä. En tiiä miten ja miksi sillon oli niin hankalaa kirjottaa. Ja kuten huomata saattaa, kirjotusvirheitäkin löytyy, kuten myös murresanoja. Äikkä oli tylsää niinku matikkaki. Muistan hyvin yläasteelta matikan tunnin ku opettaja selitti meille jotaki juttua ja mää YRITIN, yritin niin kovasti kuunnella, mutta ku lokki lensi ulkona ja kiersi lipputangon ja mää katoin sitten sitä ja mietin siinä samalla, että miksi mää en voi kuunnella tuota opettajaa? Miten se on niin hankalaa? En ikinä oikeen oo jaksanu keskittyä opetukseen, kuuntelu on ollu jotenki vaan tylsää ja vaikeeta, mutta tuo hetki jäi mieleen. Lokki, lipputanko, matikantunti ja mietteet siitä, miksi mää en voi kuunnella..?
Mutta minä yritän kirjottaa, yritän opetella kirjottaa mahollisimman vähillä virheillä. Yritän opiskella ja opetella yksinää ja tuolla kirjotuspiirissä. Se on vaan kolme kertaa, kerran kuussa, joten ehkä selviän. Saadaan jotakin tehtäviä jota tehdään sitten vapaa-ajalla. Seköhän se on, jos pitää kirjottaa jostaki annetusta aiheesta, sillonko se lukko tulee? Noo sepä selviää sitten, kerron kyllä miten menee.

Joku aika sitte, oliskohan ollu viime kesä, ku luin Stephen Kingin kirjan Kirjoittamisesta. Ihastuin siihen, paras Kingin kirja jonka oon lukenu! Ja myös ihan eka 😅Ei ollu pelottava. Mutta voi että!
En kovin tarkasti muista mitä kaikkea siinä neuvottiin, mieleen jäi kuitenkin, että jos ihan oikesti ja oikeaksi kirjailijaksi haluaa, niin pitää lukea, lukea ja lukea ja kirjoittaa, Paljon. Jos tuntuu, ettei ole aikaa, eikä nyt oikeen jaksas tai viittis, nii fogedabaudit! (Forget about it- Unoda se) King lainasi jotakin kirjaililjaa jonka nimeä tai kirjaa en muista, mutta hän käytti toisinaan tuollaisia ilmaisuja... kirjoitus tapoja🙈 Toinen neuvo joka jäi mieleen ja yritin toteuttaa: aina ku kirjotat ni täytyy sulkea ovi tämän maailman ja sen toisen maailman välillä, kirjaimellisesti. Eli pitäs olla "työhuone" jossa saa olla rauhassa ja katsoa kauas. Yritin, mutta kyllä mää vaan palasin meleko vilikkaasti keittiönpöydän ääreen.. Ja juu oon varmaan vähä liian laiska tän kirjottamisen kans, mutta fogedabaudit! Mä kirjotan enivei, enhän mä varmaan aivan samantyyliseksi suureksi kirjailiaksi tuu muutenkaan...?  Lukekaa se kirja! Jos yhtään kiinnostaa, ei nuo mun lainaukset varmaa aivan oikein menny.. Saatanpa lainata sen kirjan uudelleen joku päivä.
Pitäs tosiaan lukia enemmän. Olishan nuita kirjoja tuossa hyllyssä, vaan ainoa mikä käteen tarttuu on joko kaukosäädin tai Jääkansa.. Melko paljon nyt olis töllöttimessä ohjelmaa jotka pitäs kattoa, ei oo aikaa lukee 😁 Sori Stephen 💜 I'll try my best. Mutta eka, katon Star warsit, Outlanderin kolmos kauden ja Kovasti suositellun Shadow hunterin. Ja kirjottelen tänne + korjailen omia tekeleitä ja kirjotan uusia ja teen lisäyksiä ja.. *napunapunapunapu* Millä ajalla? Nytkö se aika tuli, että pitää aikatauluttaa kaikki? "Nyt korjailen mökkitarinaa, tunnin päästä kirjotan Elsan tarinalle jatkoa, kaveri toivo saksan tarinaan jatkoa, sille varaan ilta ajan. Huomenna blogi päivitystä, pyykinpesua, sitte onkin hetki kai aikaa kattoo telkkaria. Samalla pelaan korttia lasten kans, multitasking? Teen ruokaa ja siivoan." Kyllähän mä pystyn 😏 Ainii töissäki pitäs käydä... Olisko sellasta ajatustenlukulaitetta? Vai kehtaanko esim. sanelimeen pälättää ja kotona kirjottaa sit puhtaaksi?
Vähä tuntuu, että nyt ajatus lähti karkailemaan.. Jos mää nyt lopetan tän ja meen kattomaan... vaiks... jotaki nuista kolmesta vaihtoehosta.?

Päläpäläpälä-terveisin
"seuraava askel" venähti pitkäksi harppaukseksi muihin ajatuksiin ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Taivastelija

Kun ajatus katoaa

Musiikin viemää